Sauna from Finland

Sauna from Finland ry on laaja suomalaisen saunan ympärille vuonna 2010 perustettu verkosto, jonka tehtävänä on nostaa suomalaisen saunan imagoa ja tunnettavuutta. MARK on eräs Sauna from Finlandin perustajajäsenistä.

Sauna from Finland vauhdittaa verkostossa syntyneiden tuote- ja palveluideoiden toteuttamista ja auttaa viemään ne verkostonsa avulla maailmalle. Jäsenistössä on laajasti alan yrityksiä matkailu- ja hyvinvointialalta, saunatuotteiden sekä erilaisten palveluden parista. Sauna from Finlandin kunnianhimoisena tavoitteena on luoda suomalaisesta saunakokemuksesta maailman paras. Sauna from Finland on jäsenyritystensä rahoittama.

Sauna from Finlandin olemassa olevat tutkimukset osoittavat, että sauna yhdistetään ylivoimaisesti eniten Suomeen ja suomalaisuuteen. Saunalla on tutkimuksenkin mukaan erittäin positiivinen imago ja kansainväliset matkailijat kaipaavat saunakokemuksia Suomen matkoillaan. Tuotteistettuja saunapalveluita ei kuitenkaan ole tarpeeksi tarjolla, vaikka sauna on suomalaisen elämänmuodon peruskivi.
Suomen matkailuelinkeinon (MEK) hyvinvointimatkailustrategiassa on sauna nostettu yhdeksi teemaksi, minkä ympärille tarvitaan uusia palveluita. Tutkimuksien mukaan suomalaisessa saunassa on merkittävästi vientipotentiaalia mutta tällä hetkellä sauna-alaan liittyvästä liikevaihdosta suuntautuu ainoastaan pieni osuus kansainväliseen toimintaan. Kansainvälisen osuuden arvellaan kuitenkin lisääntyvän. Sauna-alan kasvulle löytyi useita perusteluita: tämän vuosikymmenen trendien mukaan ihmiset haluavat panostaa hyvinvointiin ja esimerkiksi sisustamiseen yhä enemmän. Suomalaisen saunan kaupallistamisen ja kansainvälisen brändäämisen aika on nyt. Maailmalla on asiakkaita ja meillä on osaaminen, ja tämä täytyy saada kohtaamaan, kertoo Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Carita Harju, joka toimii myös MARK Keski-Suomen puheenjohtajana.

Sauna-alan kriittiseksi menestystekijäksi nousevat toimivat verkostot, joita osalla yrityksistä ei ole. Yhteistyöverkostojen laajentamiselle tuntuu olevan tarvetta ja Sauna from Finland on yksi monialainen verkosto, joka kutsuu laajasti toimijoita saunan kehittämisen pariin.

www.saunafromfinland.fi

 

 

 

Let's do

Blue1 (2010)

Kun haluat pitää iskulauseestasi kiinni, rekisteröi se Iskulauserekisteriin

Kirjaudu MARKin jäsensivuille

MARK tarjoaa jäsenilleen ensiluokkaisia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja verkostoitumiseen. Etkö ole vielä jäsen? Liity mukaan!

Unohdin salasanani!

Miksi liittyä jäseneksi? x