Tehdäänpä sisäinen devalvaatio!

Julkaistu 25.08.2015

Kun yhteiskuntasopimus kaatui, hallitus koettaa löytää muita keinoja kansantalouden tasapainottamiseksi ja suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamiseksi. Devalvaatio ei ole välineenä €-aikana enää käytettävissä. Sen sijaan sisäinen devalvaatio olisi, mutta se taisi mennä yhteiskuntasopimuksen myötä viemäristä alas. Sisäisellä devalvaatiolla tässä yhteydessä tarkoitetaan palkkojen alentamista, jotta kustannukset per tuotettu yksikkö olisivat alemmat ja sitä myötä kilpailukyky parempi.

Puhe on ollut pelkästä hinnasta. Entäpä laatu? Voisiko sisäinen devalvaatio tapahtua nostamalla laatua, mutta ei hintaa? MARK:in tämän vuoden teema on ”Nosta rimaa”. Kannustamme jokaista henkilöä olemaan tiukkana itselleen ja vaatimaan itseltään enemmän. Se on myös hyvä resepti oman työpaikan turvaamiseksi. Toisaalta laadun parantaminen saa aikaan pelkästään hyvää. Iloisia asiakkaita, parempaa myyntiä ja lopulta myös iloisemman talousjohtajan.

Nosta rimaa. Tee sama työsuorite tänään paremmin kuin eilen. Tee laadullinen sisäinen devalvaatio. Sinä pärjäät paremmin. Kansantalous pärjää paremmin.

Lauri Sipilä

Liity jäseneksi

Kun liityt MARKin jäseneksi, saat välineitä kaupalliseen menestymiseen ja kasvuun markkinoinnin keinoin. Kun sinä kehityt, yrityksesi ja koko Suomi menestyy.