Kimmo Tolonen in memoriam

Julkaistu 18.04.2017

Pääsiäisviikolla kohtasimme järkyttävän suru-uutisen. MARK:in hallituksen puheenjohtaja Kimmo Tolonen oli menehtynyt äkilliseen sairaskohtaukseen 10.4. maanantain vastaisena yönä. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

Kimmo Tolonen toimi Veikkaus Oy:n brändi- ja markkinointijohtajana vastaten kolmesta yhtiöstä fuusioituneen uuden Veikkauksen brändin ja markkinoinnin rakentamisesta.
Tolonen tunnetaan pitkäaikaisena urheiluvaikuttajana, mm. Superpesiksen toimitusjohtajana. MARK:in hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen ja puheenjohtajana vuoden 2014 alusta. Hänet valittiin toiselle hallituskaudelleen vuonna 2015.

Tolonen halusi oman työnsä ohella panostaa MARK:in toimintaan, koska näki markkinoinnin isomman merkityksen Suomen talouden kasvattamisessa. Hänen aloitteestaan käynnistyi alan liittojen yhteinen ”Siksi markkinointia” -hanke, joka on vaikuttanut voimakkaasti mm. maan poliittisen johdon ja talousalan vaikuttajien näkemyksiin markkinoinnin luomista mahdollisuuksista.

Kimmo Tolonen ei säästäyt itseään ottaessaan vastuullisia tehtäviä vastaan. Hän oli aina MARK:in käytettävissä vastuullisena päättäjänä, asiantuntijana ja puhujana alan tilaisuuksissa. Markkinoinnin merkitys ymmärretään Suomessa aiempaa paremmin. Suurella kunnioituksella Kimmo Tolosta kohtaan on muistettava hänen panoksensa tähän muutokseen.

Liity jäseneksi

Kun liityt MARKin jäseneksi, saat välineitä kaupalliseen menestymiseen ja kasvuun markkinoinnin keinoin. Kun sinä kehityt, yrityksesi ja koko Suomi menestyy.