3 esimerkkiä tehokkaasta virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä

Julkaistu 24.09.2018

Virtuaalitodellisuus koki läpimurtonsa muutama vuosi sitten, ja on siitä lähtien saanut meriittejä uniikkina alustana yritysten eri toiminnoissa. Vaikka ihan jokaisesta yrityksestä VR:ää ei työkaluna löydy, tehokasta hyödyntämistä löytyy niin eri aloilta kuin toiminnoista jo nyt.

Ensimmäinen esimerkki liittyy koulutukseen, japanilaisen Komatsun simulattoriin. Komatsu valmistaa eri raskaiden alojen koneita, kuten metsätalouskoneita, ja tällä toimialalla koneiden oikea käyttö on erittäin tärkeää niiden hintavuuden ja tehokyvyn myötä. Komatsu on vastannut tähän tarpeeseen hankkimalla WorksiteVR™ Simulaattorin, jonka pakettiin kuuluvat niin tietokone, VR-lasit, kuin fyysiset ohjaimet ja polkimet, luoden erittäin realistisen kokemusympäristön. Helposti kahdella laukulla liikuteltavalla simulaattorilla Komatsu treenaa niin uusia työntekijöitään kuin harjoittaa kokeneempia, sekä pystyy testaamaan myös työnhaussa, onko henkilöllä vaadittavia perustaitoja koneen käsittelyyn.

Toinen esimerkki on markkinoinnista autoalalta, saksalaiselta autovalmistaja Audilta. Zerolightin kanssa kehitetty sovellus on tehty auton ostoprosessi mielessä, tehostaen ihmisten vaatiman informaation visualisoimista ja tuotteen mielikuvan kehittämistä. Autokaupoissa koettava VR-kokemus mahdollistaa Audin autojen yksityiskohtaisen tarkastelun ja muuntelun vaihdettavissa ympäristöissä ja kokeilemalla ajamista. Mikä tekee juuri tästä VR-kokemuksesta merkittävän, on sen erittäin korkealaatuinen ympäristö ja mahdollisuus näyttää jokainen auton osa ja muuttaa niitä aidonoloisesti tavalla, joka ei olisi oikeassa elämässä mahdollista. Vuonna 2018 VR-ympäristö on mukana Audin omnichannel-projektissa, jossa haluamaansa autoa voi muokata ja nähdä eri alustojen välillä, nettikaupasta lisättyyn todellisuuteen.

Kolmas esimerkki tulee journalismin saralta, New York Times-lehdeltä. Amerikkalainen lehti on ollut aktiivisesti virtuaalitodellisuuden parissa, mikä näkyy esimerkiksi siitä, että se lähetti 1,3 miljoonaa kappaletta Google Cardboard VR-laseja lukijoilleen vuoden 2016 aikana. Nykyään lehdellä on laajalti sisältöä VR-muodossa, viimeisimpänä Samsungin sponsoroima projekti, jossa vuoden 2017 aikana julkaistiin päivittäin parin minuutin 360-asteinen video ja kuukausittain pidempi video erilaisista aiheista. Tehokkuudesta kertoo se, että esimerkiksi NYT:n Facebookissa kokonaiskatsojaluvut olivat 94 miljoonaa ja kaikkien alustojen katsomiskerroista 20% oli uudelleen katsottuja (lue lisää). Näin esimerkki kertoo 360-videoiden toimivuuden informaation välittäjänä ja hyvänä alustana.

Tiivistettynä nämä kolme esimerkkiä näyttävät virtuaalitodellisuuden uniikit puolet ja tarjoaman kehityksen menneeseen: liikuteltava ja täyden immersion luova simulaattori; uusi tapa tuoda tuote asiakkaalle testattavaksi ja koettavaksi; vaikuttava ja helposti levitettävä tapa jakaa kokemuksia!

Tutustu 360Mediatalon toimintaan: 360Koulutus, 360Tuote-esittelyt, 360Tapahtumat

Lue lisää:
* Virtuaalitodellisuuden ABC
* 4 syytä miksi virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen kannattaa aloittaa nyt

Kirjoittaja on 360Mediatalon myyntiassistentti Riia-Leena Wallin, tulevaisuuden toiminnasta ja teknologioista inspiroituva kauppatieteiden opiskelija

 360Mediatalo toteuttaa virtuaalitodellisuuden tuotantoa eri teollisuuksiin ja on eturintamalla tutustumassa uuden mediaformaatin mahdollisuuksiin

 

 

Liity jäseneksi

Kun liityt MARKin jäseneksi, saat välineitä kaupalliseen menestymiseen ja kasvuun markkinoinnin keinoin. Kun sinä kehityt, yrityksesi ja koko Suomi menestyy.